!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=‘2.0’; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘339251114158550’); fbq(‘track’, ‘PageView’); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5XZ8X2H'); De effecten van stress op onze huid (en hoe je er vanaf komt!) • LaCabine Nederland
stress tegengaan

De effecten van stress op onze huid (en hoe je er vanaf komt!)

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: stress. Of dat nu komt door school, werk of dat er van alles in ons privéleven gebeurt, we kennen het allemaal. Helaas kan stress behoorlijke invloed hebben op ons haar, nagels of huid. Sterker nog, stress is één van de boosdoeners voor een vroegtijdig verouderde huid. Genoeg reden om er eens goed in te duiken.

Wat is stress?

Om het tegen te gaan, moeten we eerst begrijpen wat stress precies met ons doet. Een periode van stress zorgt ervoor dat de hormonen cortisol en adrenaline vrijkomen in ons lichaam, die de hartslag en ademhaling laten toenemen. Hier komt ons oerbrein naar boven. Wanneer ons lichaam stress ervaart, maakt het zichzelf klaar om te vluchten. Dat komt door vroeger. Stond er een leeuw voor ons, dan moesten we snel weg kunnen komen. De hormonen adrenaline en cortisol zorgden ervoor dat er meer bloed naar onze spieren gaat, zodat we sneller kunnen rennen. 

In de moderne tijd kan stress ervoor zorgen dat we ons beter kunnen concentreren of betere prestaties kunnen leveren op korte termijn. Het is dus niet direct een slecht iets. Maar wanneer dit gevoel en mechanisme te vaak op gang wordt gezet, dan kan het een probleem worden. Langdurige stress kan ervoor zorgen dat lichamelijke processen worden verstoord, en dit kun je zien aan onder andere onze huid.

Gevolgen van stress op onze huid

Door stress gaat er dus meer bloed naar onze vitale organen, zodat we worden klaargemaakt om te ‘vluchten’. Hierdoor ontstaan problemen op de huid. Hieronder in het kort de meest voorkomende.

Puistjes en onzuiverheden

Ons immuunsysteem heeft de taak om bacteriën te doden die kunnen irriteren en puistjes veroorzaken. Zodra er veel stress wordt ervaren, heeft dit invloed op ons immuunsysteem en wordt dit proces behoorlijk verstoord.

Doffe of droge huid

Doordat er meer bloed naar onze vitale organen wordt gestuurd (zoals onze hersenen en longen), worden niet-vitale organen bijna vergeten. Zoals onze huid. Door veel stress kan onze huid er daarom dof of droog uit komen te zien.

Rimpels

Door lange periodes van stress kan er glycatie in de huid optreden – een proces waarbij eiwitten verharden. Dit kan voor meer rimpels zorgen, omdat er bepaalde eiwitten verharden die rimpels juist tegen moeten gaan (bijvoorbeeld collageen). Veel stress kan dus zorgen voor meer rimpels.

Tragere vernieuwing van de huid

Wist je dat pasgeborenen om de twee weken nieuwe huidcellen aanmaken? Helaas kunnen wij dat op onze leeftijd niet zo snel meer. En hoe ouder je wordt, hoe langzamer dit proces gaat. Stress heeft ook invloed op dit proces, wat zich uiteindelijk uit in veroudering van de huid. En dat willen we niet.

Zo ga je de tekenen van stress tegen

Dan nu de tips waar we allemaal op wachten. Hoe kunnen we deze tekenen van stress tegengaan? 

Beweging

Beweging kan een goede manier zijn om stress te verminderen. Nu hoef je niet direct naar de sportschool te rennen, een rondje wandelen kan al genoeg zijn. Door te bewegen maak je endorfines aan en ga je stress tegen.

Mediteren

Door te mediteren kun je je stressniveau flink verlagen. Let wel op, dit heeft tijd nodig. Je zult niet na één keer al veel merken. Probeer eens voor een langere periode iedere dag te mediteren, al is het maar 10 minuten, om de voordelen te ervaren.

Ampullen

Een andere effectieve manier op tekenen van stress direct tegen te gaan, is door het gebruik van ampullen. En dan met name de Flash Effect ampullen. Ampullen zijn kleine, glazen flesjes met supergeconcentreerde formules. Door de verpakking komen er geen invloeden van buitenaf (zoals bacteriën of lucht) die de werking van het product kunnen beïnvloeden. Deze ampullen zitten vol ingrediënten zoals rode alg, vitamines en aminozuren, die alle tekenen van stress kunnen tegengaan. Ze verfrissen en verzachten de huid, zodat je huid weer gaat stralen

Hopelijk kun je met deze tips de tekenen van stress tegengaan. Al hopen we natuurlijk dat we nooit meer stress zullen ervaren, maar dat is niet realistisch. Tot die tijd zullen we in ieder geval flink gebruik maken van de Flash Effect ampullen. Jullie ook? 

© 2021 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.