!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=‘2.0’; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘339251114158550’); fbq(‘track’, ‘PageView’); (function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5XZ8X2H'); Alles over het voorkomen van rimpels • LaCabine Nederland

Alles over het voorkomen van rimpels

Er jonger en stralend uitzien door je rimpels te verminderen, wie wil dat nou niet? Het blijft één van de meest gestelde vragen in een beautysalon. Echter, het is zo dat we zelf ook invloed hebben op onze huid. Iedereen weet dat een ongezonde levensstijl en voeding rimpels kunnen stimuleren. Alles weten over rimpels en het verminderen ervan? Wij vertellen het in deze blog. 

Wat zijn rimpels?

Allereerst is het goed om te begrijpen wat rimpels precies zijn. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel wanneer je huid veroudert. Een rimpel wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels ontstaan dus bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol kunnen spelen.

Hoe ontstaan rimpels? 

Hormonale verouderingsproces
De huid wordt steeds slapper naarmate je ouder wordt, waardoor rimpels ontstaan. Dit wordt ook wel het hormonale verouderingsproces genoemd. De huid is minder strak omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. Dit zorgt voor een dunne en tegelijkertijd slappe huid. Als de jaren voorbij gaan verdwijnt er ook een gedeelte van de vulling van je huid. Hierdoor verliest het gezicht dikte en ontstaan er ook daar rimpels.

Veroudering als gevolg van blootstelling aan zonlicht
Je huid veelvuldig blootstellen aan de zon versnelt veroudering. Uv-straling is een van de belangrijkste oorzaken voor een vroege veroudering van de huid. Het makkelijkste om dit tegen te gaan is om een goede zonnebrandcrème aan te brengen. 

Natuurlijk verouderingsproces
In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven te maken met rimpels. Wel zijn er verschillende factoren die rimpelvorming kunnen versterken. Denk aan onvoldoende vitamines, stress, slaapgebrek, te weinig beweging, alcohol, weersomstandigheden en roken. Dit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden als je rimpels wil voorkomen. 

Soorten rimpels

Rimpels zijn onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels:

  • Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Statische rimpels ontstaan door afname van collageen en elastine en door toegenomen activiteit van een onderliggende mimische spier. Onze mimische spieren zijn de spieren die we het meest gebruiken in ons gezicht: zoals die bij onze ogen of rondom onze mond. Hoe ouder de persoon is, hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn. 
  • Dynamische rimpels zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. Voorbeelden zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen. Dynamische rimpels kun al op jongere leeftijd zien. 

Vaak beginnen mensen pas met extra verzorging nadat de eerste rimpels al zichtbaar zijn, eigenlijk is dit al te laat.

Voorkomen van rimpels

Vaak beginnen mensen pas met extra verzorging nadat de eerste rimpels al zichtbaar zijn, eigenlijk is dit al te laat. Je kunt het ontstaan van rimpels natuurlijk niet helemaal voorkomen, omdat dit nou eenmaal hoort bij een normaal verouderende huid. Toch is er wel een aantal zaken waar je vast rekening mee kunt houden, om het in ieder geval zoveel mogelijk uit te stellen:

  • Maak dagelijks gebruik van een dagcrème met een beschermingsfactor van minimaal spf 30;
  • Bij blootstelling aan felle zon, gebruik dan een factor met een spf 50;
  • Vermijd het gebruik van zonnebanken;
  • Beperk het gebruik van alcohol;
  • Stop met roken;
  • Eet gevarieerd;
  • Slaap dagelijks voldoende;
  • Beweeg voldoende en drink voldoende water.

Rimpels voorkomen met ampullen

Een andere effectieve manier om rimpels tegen te gaan is met een ampul. Ampullen zijn kleine, glazen flesjes met geconcentreerde formule die jouw huid binnendringen. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, zijn ze ook gelijk super effectief. De werkstoffen in ampullen verbeteren vaak de hele conditie van de huid.

Ga bij rimpels voor de:

De Anti-Age Revive Elixer ampullen maakt stoffen vrij die verouderde huidcellen herstellen. De huid gaat er jonger uitzien doordat nieuwe cellen worden aangemaakt en oudere cellen verbetert worden. 

De Eye Contour ampullen zorgt voor verzorging aan de huid rondom de ogen. Het vermindert de rimpels en zorgt voor een frisse en jonge uitstraling. 

We hopen je zo voldoende geinformeerd te hebben, zodat je met onze tips aan de slag kan gaan. Besteed er voldoende aandacht aan en je zult jezelf na een tijdje dankbaar zijn. Meer weten over onze ampullen? Neem dan snel een kijkje tussen onze producten!

© 2021 Anviri Cosmetics B.V | Een site van Forwardis B.V.